Kategoriat
yhteiskunta

Kaupungin katolla

Pääsimme eilen viikkoja aikaisemmin etukäteen ilmoittautuneina tutustumaan kaupunkimme Vesitorniin yhden rekisteröidyn yrityksen ilmoittaessa mahdollisuudesta – näkemään sieltä taas pitkästä aikaa kaupunkimme uudet kasvot. Suorastaan ihmettelin, miten tylsältä ja luonnottoman karulta tämä rumien kerrostalojen urbaanikaupunki sieltä lintuperspektiivistä näytti.

 

Parahin lukijani. Vien Sinut tasan 10 vuotta taaksepäin Lahtea johtaneen Lahden kaupunginjohtajana (2007-2018) toimineen Jyrki Myllyvirran ajatuksiin pitkänä perjantaina 2014.

Lahen uutisia oli koonnut lukijoittensa kysymyksiä kaikkiaan 26 kappaletta kaupunginjohtajamme vastattavaksi – ja hän uhrautuvasti vastasi niihin pitkänä perjantaina 2014:

Alla linkki tuohon artikkeliin.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2014/04/kaupunginjohtajan-piinapenkki

 

Otan uudelleen sieltä esille kysymyksen numero 11:

11. Miksi lahtelaiset eivät enää pääse katselemaan kaupungin upeita maisemia ja esittelemään vierailleen kaupunkiamme, kahvittelemaan ja kokoontumaan omaan vesitorniinsa? Sen on ominut omaan hallintaansa ja sisustanut loisteliaasti omaksi juhlimistilakseen meidän veronmaksajien täydellisesti ylläpitämä vesiyhtiömme Lahti Aqua ja vain yhtiöt saavat sitä maksusta Lahti Aquan oman yksinvaltaisen harkinnan mukaan vuokrata. Minne demokraattinen päätösjärjestelmämme tällä kohdalla on kadonnut? Emmekö me kaupunkilaiset, jotka yhtiötä verovaroin ja vesilaskumaksuin ylläpidämme, ole tasa-arvoisia asiakasosapuolia tai yleensä minkään arvoisia?

 

Tuohon kysymykseen kaupunginjohtajan vastaus pitkänä perjantaina 2014 oli seuraava:

”Yksi kysymys koski Lahden vesitornin käyttöä. Se on Lahti Aquan vastuulla. En tiedä, millä perustein ja koska on luovuttu vesitornin yleisestä aukiolosta, mutta on vaikea kuvitella, että siellä voisi taloudellisesti ylläpitää yleisölle avointa kahvilatoimintaa. Tila, hissit ja sijainti eivät siihen oikein sovellu. Tilauskäytön rajaaminen pelkästään yrityksiin on seikka, jonka perusteita voin tiedustella.”

 

Enempää sitten tästä mahdollisesta tiedustelusta tai sen tuloksesta emme me kaupunkilaiset enää koskaan saaneet tietoa.

 

Olisiko siis syytä esittää taas kysymyksiä vastattavaksi juuri näinä aikoina kunnallispoliittisesti harvinaisen sekavan Lahden uunituoreelle kaupunginjohtaja Niko Kyynäräiselle, myös tämä kaupunkimme vesitornikysymys selvitettäväksi ja tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden nimissä uudelleen ratkaistavaksi.

Yksi vastaus aiheeseen “Kaupungin katolla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *