Kategoriat
kansainvälisyys kulttuuri

Lahtelaisuimaseura Euroopanmestaruuksien huipulla

USA:sta lähtöisin oleva suomalaisestikin nykyisin laajalle levinnyt Masters-spedouinti leireineen, koulutuksineen, viikko-ohjelmineen, seuroineen ja harjoitusmatkoineen sekä kilpailumielessä maiden, maanosien ja koko maailman mestaruuksineen.

Viiden vuoden ikäkausiryhmiksi kilpailijat on jaettu omiin sarjoihinsa 30-vuotiaista alkaen ja siten saman ikäryhmän kesken tapahtuva kilpailuhenkinen toiminta kokoaa vesiliikuntaan yhä enemmän kansalaisia jatkamaan mahdollisesti jo lapsena alkanutta uimisen riemua. Usein myös aivan ensikertalaiset ovat jo eläköityneinä löytäneet koko maailman käsittävän uimaharrastuksen kansallisine ja kansainvälisine tapahtumineen elämänviihteensä ja terveytensä rikastajaksi.

Maailmanlaajuisissa kilpailuissa on toisinaan yli kymmenentuhattakin osanottajaa. Myös Euroopanmestaruuskisoissa on sadoittain osanottajia ja kilpailut kestävät yli pari viikkoa. Huipentumana muutamana vuonna sarjassa yli 90-vuotiaat on ollut uimahyppääjiä kilpailemassa ikäluokkansa maailmanmestaruudesta.

Lahteen masters-uinnin siis liittää Lahden perinteisten kahden uimaseuran – Lahden Kalevan ja Lahden Uimaseuran – rinnalle perustettu Spedo Masters Finland -uimaseura, jonka täysin lahtelainen uimarijoukko on yksi maailman tämänhetken menestyneimpiä Masters-uimarikuuluisuuksia maailmanennätyksineen ja maailmanmestaruuksineen.

Lahtelaisen Spedo Masters Finlandin Janne Virtanen ui viisi Euroopan mestaruutta omassa ikäsarjassaan (60+) EM-Uinneissa Belgradissa Serbiassa. Mestaruudet tulivat 50 ja 100 metrin selkä- ja vapaauinneissa sekä 50 metrin perhosessa. Lyhyellä selkäuintimatkalla syntyi myös uusi kisaennätys. Seurakaveri Jero Marjalahti kauhoi rintauintimatkat sijoittuen 40+ -sarjassa yhdeksänneksi 200m matkalla.

 

Kisat jatkuvat vielä tämän viikon loppuun taitouinneilla sekä avovesiuinneilla. Tällä kertaa seuralla ei ollut keväällä MM-kultaakin voittanut viestijoukkue kisoissa mukana, mutta vuoden päästä Singaporen MM-kisoihin viestijoukkueella on tavoitteena MM-kullan puolustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *