Kategoriat
kansainvälisyys yhteiskunta

Miksi en voinut äänestää erästä määrättyä lahtelaista ehdokasta EU-vaaleissa?

Lahdessa on nykyisin nipin napin demarienemmistö kaupunginvaltuustossa. Sen merkitys tasa-arvoisessa kuntapolitiikassa on jo pitkään kasvaneessa öky-oikeistovaltuustossamme tärkeä. Öky-oikeistolla tarkoitan niitä, jotka loikkivat milloin mistäkin, milloin mihinkin puolueeseen saadakseen jokainen loikkaaja etua suuresta puolueesta vain itselleen. Tuo öky-oikeisto (kok & persut) on jatkanut kaupungissamme kasvuaan puolueloikkauksin koko valtuustokauden. Alkuaan esimerkiksi Kalle Aaltosen aito lahtelaispuolue on typistynyt pariin edustajaan, suurin osa on loikannut ensin omaperusteisiin ryhmiin ja sitten oikeistopuolueiden kyytiin. Samoin Kalle itsekin on provosoitunut kaupunkimme oikeistovoimaksi. Miksi? Tai miksi pelkästään urheilu on hänelle henki ja elämä – eikö valtuutetulla ole muitakin arvoja ja pyrkimyksiä meitä edustaakseen? Ei äänestäjä niin ollut tarkoittanut Aaltosen aitoa lahtelaisedustusta aikanaan valtuustossa kannattaessaan tai hänen suorapuheisuuteensa ihastuessaan.

Eivätkö kaupunginvaltuutetut sitten olekaan enää meidän asukkaiden edustajia. Eivät suurena summana tunnu olevan – vaikka asia tosin selvisi vasta hiljattain viimeisessä valtuuston merkittävässä äänestyksessä, jossa parhaat demarit jäivät pois äänestyksestä tai äänestivät Lahti Energian yhtiöittämisen puolesta. Onneksi heitä oli vain kaksi. Ja onneksi valtuuston enemmistö sentään puolueettomasti halusi säilyttää oman päätäntävaltansa energia-asioissaan.

 

Nyt europarlamenttia valittaessa jopa joskus aikanaan uutena valtuutettuna, poliittisena tähtenä hyvin ja maltillisesti esiintynyt Pekka Komu horjahti jälleen kerran ja pahasti perusteluissaan päästä EU-parlamenttiin. Hän vannoi nyt jälleen pelkän valheellisen kaupallisuuden nimiin. Hän kertoi meillä lahtelaisilla olevan sekä Euroopan ympäristöpääkaupunki- että oma Yliopistokaupunki statukset. Näistä valheista kirjoittelin aikanaan tässä Lahen uutisia -julkaisussani kriittisesti useasti.

Kertaan ne nyt uudelleen myös Komun ja muiden pintaliitäjien ymmärrettäviksi:

1. Euroopan ympäristöpääkaupunki saadaan – kuten Lahti sai – kolmena perättäisenä vuonna haaskaamalla valtavasti veronmaksajien rahaa ja hinnakkaita kaupungin viranomaisten matkoja anomusten tekemiseen jokaisena vuonna – moiseen kaupalliseen höpötykseen. Mitään omaa, luonnonkaunista Lahteamme parantanutta, asumistamme ylevöittänyttä lisää, saati onnellisuutta tuo status ei edustanut tai tuonut. Saipahan statuksen mukana vain johtajikseen kaupunginvaltuuston silloiset ykkösnimet ruhtinaallisille muodollisille tapahtuman kauas näkyville palkkalistoille. Asian epäonnista noloutta lisäsi korona-ajan koko maailmanlaajuinen onnettomuus. Kukaan ei liikkunut ympäristöpääkaupunkivuoden aikana Euroopassa mihinkään, ei edes maasta toiseen. Tällaisesta kalliisti ostetusta laskiämpäristä tunkioon meni koko statuskin luonto-onnettomuuden mukana.

Harjukadun palatsin viereinen lehmus henkii kasvoillaan ja kaupungintalo EU-lipullaan harvinaista suomalaista yhteisvarojen rikkautta.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2020/04/kestava-lahti-saatio-1

 

2. Oma yliopisto oikein silloisen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, sympaattisen demarikansanedustaja Mika Karin kehotuksella itselleen taputtaen LUT-höpötykseen liittymisen kunniaksi, on samaa turhaa ja väärää ylpeyttä. LUT on ja pysyy koko päätösorganisaationsa, yksinvaltaisesti päättävän yliopistojohtonsa kanssa Lappeenrannassa. Lahden aidosti oma yliopisto sen sijaan toimii ihan muualla – kuten Helsingin yliopiston Lahden toimipisteissä jo kymmeniä vuosia on ansiokkaasti toiminut.

Lahden kaupunginvaltuuston suuruudenhulluus toteutuu: Suomen suurin, 101-jäseninen Lahden valtuusto kokoontuu Sibeliustalossa – ja tekee päätöksen perustaa 20.3.2017 oma Lahden yliopisto – ja taputtaa itselleen.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2018/09/yliopistovaki-nauraa-makeasti

 

Miksi meille lahtelaisille tutun taiteilija Komun suvun toisen polven vesa menee tällaisten valheellisten pinnallisuuksien perässä, pelkkiin noihin valheisiin EU-edustustaan perustellen. Ihmettelen ja lahtelaisdemariutta säälittelen.

 

Olin alkuaan nyt kuluneen viiden vuoden EU- aikana ajatellut uusissa EU-vaaleissa äänestää vihreää linjaa. Lahtelainen vihreä liike on kuitenkin osoittanut menneensä väärille linjoille huumaavien aineiden vihreiden valtakunnallisissakin vapauttamispäätöksissä. En siis voinut nyt luonnon monimuotoisuutta Lahden kaupungissa säilyttämiseksi ajanutta politiikkaa äänestää – sitä kun ei lahtelainen vihreä liike ole enää vuosiin toteuttanut.

Äänestin siis – edes muutosta lahtelaiseen ja suomalaiseen politiikkaan saadakseni – vasemmiston äärilaitaa ensi kertaa, jossa ainakin jo viime kuntavaalien aikana näin yhden merkittävän fiksun ehdokkaan pyrkivän valtuustoon. Totesin tänään ääneni menneen siis äänivyöryn saaneen vasemmiston piikkiin. Olin ollut edes tällä kertaa oikeassa.

2 vastausta aiheeseen “Miksi en voinut äänestää erästä määrättyä lahtelaista ehdokasta EU-vaaleissa?”

Kovin pientä ja ohutta oli tämän kansan Eurointelligenssi – hätkähdyttävä ja huolestuttava vaalitulos – seuraavissa vaaleissa pendeli heilahtaa taas? Median vaikutus on aivan murskaavaa – merkillistä on tämä alle 50%:n ”demokratia”?!:)

On kyllä ihan höpöhöpöä väittää minun ajavan pelkkää urheilun asiaa – itseasiassa olen hyvin pitkälle sitä vastaan, että verovaroja käytetään varsinaisen urheilun tukemiseen nykyiseen tapaan ja olen sitä tuonut jatkuvasti esiin. Liikunnan ja elintapojen merkitystä korostan kyllä paljon, koska ne ovat ihan keskeisessä roolissa nyky-yhteiskunnan lähes kaikkien ongelmien taustalla ja tätä puoltaa myös tutkimusnäyttö varsin kattavasti. Tätä puolta halutaan vähätellä ja sivuuttaa se aivan liian usein. Aika paljon muuhunkin kyllä otan kantaa – se on sitten taas toinen asia mikä päätyy mediaan.

Oikealla olen ollut aina, mikäli yksilönvastuun korostaminen sitä on. Jos terveet aikuiset ihmiset eivät huolehdi itsestään ja läheisistään, niin meillä ei ole resursseja huolehtia heikoista ja niistä jotka apua oikeasti tarvitsevat. Tämä ei ole muuttunut mihinkään koko sen 12 vuoden aikana mitä olen ollut päätöksenteossa mukana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *