Kategoriat
kulttuuri teatteri

Forever Young

Eletään tulevaisuutta, muutama vuosikymmen nykypäivästä eteenpäin. Arena-näyttämö on muutettu vanhainkodiksi, jossa Kaupunginteatterin näyttelijät viettävät päiviään tiukan hoitajan tarkkailussa. Mutta kun hoitajan silmä välttää, heräävät harmaat ramppipantterit henkiin. Ihanaa olla koko porukalla yhdessä, ja muistella menneitä! Ja heillä on mitä muistella, sillä kukin on jo 90-vuotispäivänsä viettänyt.

Jos muisti ei aina toimikaan eikä jalka nouse kuten 2000-luvun alkuvuosikymmeninä suuren näyttämön musikaaleissa, niin lauluääntä ei ajan hammas ole nakertanut! Ja lauluja riittää – aina 1960-luvulta asti, kaikki vuosikymmenten parhaat hitit!Forever Young on kuin vanhainkodin Vain elämää, jossa jokainen näyttelijä on päivän artisti, ja yhdessä muistellaan nuoruuden hurjasteluita.
Millaista elämä on nyt, kun päivät täyttyvät olemisesta? Muutummeko me vanhoiksi, kun täytämme riittävän paljon vuosia? Vai pysymmekö sittenkin ja loppujen lopuksi aina samanlaisina – ikuisesti nuorina?

Esityksessä kuullaan tukullinen hittejä eri vuosikymmeniltä, kotimaasta ja maailmalta. Mukana muun muassa Taiteilijaelämää, Stayin’ Alive, Kaunis, rietas, onnellinen, Kaksi puuta, Forever Young, Kohtalon tango, Oon voimissain.

Tässä riehakkaanhaikeassa musiikkikomediassa pääset sinuiksi ikääntymisesi kanssa, tai ymmärrät paremmin vanhempiesi musiikkimakua, naurat ja huomaat melkein laulavasi mukana, kun Arena-näyttämö raikaa tunnetuimpia hittejä viime vuosikymmeniltä. Katsoja huomaa, että on ihanaa olla nuori – vanhanakin!

Musiikkikomediassa esiintyvät Vuokko Hovatta, Juha Jokela, Pertti Koivula, Vappu Nalbantoglu, Leenamari Unho ja Mikko Vihma sekä pianisti Tuomas Kesälä.

Näytelmän ohjaa Heikki Sankari, kapellimestarina toimii Tuomas Kesälä ja koreografiasta vastaa Johanna Keinänen. Lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila, puvut Sari Suominen ja naamioinnin Milja Mensonen. Valosuunnittelusta vastaa Paavo Kykkänen ja äänisuunnittelu on Jaakko Virmavirran käsialaa. Näytelmän on suomentanut Sanna Niemeläinen, joka on toiminut myös teoksen dramaturgina.

Ensi-ilta on 7.3.2024 klo 18.30.
Palaamme esityksen arvioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *