Kategoriat
Uncategorized

Kultaisia suomalaisia urheilijoita

Kuva Betty Images

Suomalaisten TV-katsojien aamuvarhaisuus sai kultaiset kannuksensa tänään, kun Suomen Leijonien jääkiekkojoukkue voitti jännittävässä finaaliottelussa olympiakultaa, nyt  ensimmäisen kerran suomalaisen jääkiekkoilun historiassa (Lopputulos Suomi-Venäjä 2-1) .

Kulta kohottaa lahtelaistenkin rintoja ylväiksi, sillä yksi Suomen edustusjoukkueen tärkeimmistä ja ratkaisevimmista pelaajista oli Hannes Björninen, lahtelaispoika alkuaan. Yksi olympiakultamitali on nyt tullut siis myös Lahden kaupunkiin!

Kenties näinä maailmantilanteen levottomina sotilaskiihkoaikoina – Venäjä-Ukraina-Länsiliittoutuma – tämä urheilullinen, rehti voitto tuo suomalaisille moraalisen esimerkin elämän reiluuden ja rehtiyden tärkeydestä.

Opettaa se ainakin korvan taakse pantavaksi myös Vladimir Putinia siitä, että Isänmaa on muutakin kuin uhoamista – urheilussa ja kulttuurissa se ei toimi eikä tehoa.

Onnittelut koko Björnisten perusperheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *