Kategoriat
Uncategorized

Käväise tänään Lahden kaupunginteatterissa klo 12-15

Minna Välimäen jännitystä enteilevä lavastus teatterin ensi syksyyn siirrettyyn näytelmään Kostonkierre.

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala järjestää mielenilmauksen tänään torstaina 3.2.2022 klo 12 Senaatintorilla Helsingissä. Mukana ovat kulttuuri- ja tapahtuma-alojen tekijät, toimijat ja yleisö. Tapahtumassa luetaan alan vaatimukset ja kuullaan alan asiantuntijoiden ja tekijöiden puheita ja esityksiä. Poliitikoille ei anneta puheenvuoroja.

Lahden kaupunginteatteri osallistuu valtakunnalliseen mielenilmaukseen toimimalla kuin näyttelymuseona klo 12-15 välisen ajan. Teatterin yläaulassa on esillä koronan takia ensi syksyyn siirtyneiden ensi-iltojen  Kostonkierre ja Rouva C. lavastusmallit sekä pukumalleja.

Mielenilmaus ei vastusta koronarokotuksia, vaan sen vaatimukset ovat tässä:

Koronarajoitukset ovat lamauttaneet yli 200 000 ihmistä työllistävän kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumatoimialan. Sulku on kestänyt eri muodoissaan pian kaksi vuotta.  Alan toimijoiden ahdinko on syvä, eikä epätoivoa ja vaatimuksia ole ymmärretty. Kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoilta on viety oikeus työntekoon ja elinkeinoon, kansalaisilta oikeus kulttuuriin ja kokoontumiseen. Rajoitustoimet ovat kajonneet perustuslaillisiin oikeuksiin. Siksi kokoonnumme vaatimaan, että meneillään oleva sulku on viimeinen ja että kulttuuritilat ja -tapahtumat avataan alojen kanssa yhteistyössä: heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *