Kategoriat
Uncategorized

SUOMALAISET HISTORIAPÄIVÄT 2022

Lahti on ollut keskeinen tapahtumapaikka vuotuisille Suomalaisille historiapäiville jo kaksikymmentäkaksi kertaa. Sibeliustalo monine tiloineen on antanut puitteet näille valtakunnallisille ja laadukkaille, yleisölle maksuttomille kulttuuripäiville. Pandemian jatkuminen on kuitenkin jo parina viime vuonna tehnyt ainoaksi mahdollisuudeksi päivien järjestämisen virtuaalisina luentoina, toiset livestriimauksina ja toiset videostriimauksina.

XXIII SUOMALAISET HISTORIAPÄIVÄT 4.- 5.2.2022 

Vuoden 2022 Suomalaiset historiapäivät on päätetty poikkeuksellisesti jälleen järjestää virtuaalisena toteutuksena. Päivien seurantalinkki – ohjelma ja aikataulut tässä:

https://www.suomalaisethistoriapaivat.fi/etusivu

Suomalaiset historiapäivät on samannimisen yhdistyksen vuosittain järjestämä Suomen ja lähialueiden historiaa eri teemojen kautta valottava seminaari. Luentosarjoja ja paneelikeskusteluja voi seurata streemattuna lähetyksenä. Historiapäivien tilaisuudet ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia.

Esiintyjiksi kutsutaan kulloisenkin teeman asiantuntijoita yiopistomaailmasta ja yhteiskuntaelämän huipulta. Perjantain avauspuheenvuoron jälkeen julkistetaan Historian Ystäväin liiton valitsema Vuoden historiateos. Lauantain ohjelmaan kuuluu rinnakkainen ruotsinkielinen luentosarja, jonka tuottaa Historiska föreningen i Finland. Ohjelman muutokset mahdollisia.

Tapahtuman järjestävät

SUOMALAISET HISTORIAPÄIVÄT -yhdistys

HISTORISKA FÖRENINGEN I FINLAND


Linkin kautta voi seurata päivien ohjelmia striimattuina liveohjelmina ja videoituina tapahtumina sekä you tubessa myös päivien jälkeen.

:: TAPAHTUMAPAIKKA

Historiapäivät toteutetaan VIRTUAALITAPAHTUMANA. Esitykset tuotetaan Videomakers Oy:n virtuaalistudiossa.

:: YHTEISTYÖKUMPPANIT

XXIII Suomalaisten historiapäivien tukijat

LAHDEN KAUPUNKI  –  MARJATTA JA EINO KOLLIN SÄÄTIÖ   – SKR PÄIJÄT-HÄMEEN RAHASTO

TRADEKAN SÄÄTIÖ    –   SVENSKA FOLKSKOLANS VÄNNER

Lahen uutisia palaa tapahtumaan heti päivien jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *