Kategoriat
Uncategorized

Lahden kaupunginteatterin esitykset jatkuvat vasta maaliskuussa

Koronarajoitusten jatkuminen muuttaa merkittävästi Lahden kaupunginteatterin ohjelmistoa.

  1. Kaikki esitykset perutaan helmikuun loppuun asti. Esitystoiminta keskeytetään 28.2.2022 saakka Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä osana koronarajoitustoimia. 

Helmikuussa vain Lahden kaupungin kulttuuriohjelmaan kuuluvaa Kolme iloista rosvoa esitetään 17 kertaa alueen 3. ja 4. -luokkalaisille. Esitykset toteutetaan osana päivittäistä opetusta ainoastaan erikseen sovituille koululaisryhmille.

  1. Kaksi tälle tammikuulle suunniteltua ensi-iltaa siirtyvät syksyyn.

Rouva C., Minna Rytisalon kirjan pohjalta Suomen ensimmäisestä naiskirjailijasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttajasta Minna Canthista ja hänen nuoruusvuosistaan kertovan näytelmän ensi-ilta Eero-näyttämöllä siirtyy 28:nteen syyskuuta.

Mari Naumala  näyttelee Minna Canthia ja esityksen ohjaa Aino Kivi

Minna Canthista tuodaan näyttämölle moderni, rohkea, hauska, yllättävä ja raikas tulkinta.

Heini Tola

Rouva C. -näytelmän dramatisoi Heini Tola, joka  tunnusti esitelmässään Lahden Historiapäivillä 2019 nuorena inhonneensa Minna Canthin tekstejä, mutta löytäneensä Canthin ajatukset vasta kymmenkunta vuotta sitten luettuaan hänen novellejaan. Ne avasivat myös Canthin draamat, joihin hän rakastui ja samalla myös muihin suomalaisten naiskirjailijoiden vuosisadan takaisiin draamateksteihin, jotka ovat yhä hänen teatteritöidensä lempitekstejä.

Kostonkierre-näytelmän Juhani-näyttämön kantaesitys saa ensi-iltansa 1. lokakuuta.

Vuosiin 1920 ja 1940 sijoittuvan jännitysnäytelmän keskiössä on Lahden, kasvavan kaupungin puristuksiin jäänyt Reunanpalsta ja sen asukkaiden yritys rakentaa valoisampaa tulevaisuutta ja unohtaa menneiden vuosien varjot. Tositapahtumat keskellä Lahtea saavat henkilöitymänsä legendaarisen lahtelaispoliisi Kekin elämäntehtävän tapahtumaketjun sisältönä. Näytelmäksi esityksen on Timo Sandbergin dekkareista dramatisoinut Aila Lavaste.

Kostonkierre – esityksen ohjaaja Tommi Kainulainen, pääosan näyttelijä Tommi Rantamäki  ja näytelmän kirjoittaja Timo Sandberg.

Kulta, ollaan kotona                                                             Kolme iloista rosvoa
  1. Maaliskuun alusta lähtien Kulta, ollaan kotona ja Kolmen iloisen rosvon esitykset ovat nähtävissä kuukauden ajan 2.4. asti, jolloin alkaa Eero-näyttämön remontti.
  2. Musikaali Waitress jatkaa esityksiään maaliskuun alusta lähtien koko kevään toukokuun puoliväliin saakka.
  3. Onnellisinta on olla onnellinen ja RÈvolution – esityspäivät Aino-näyttämöllä säilyvät ohjelmistokalenterissa pääosin ennallaan maaliskuusta alkaen. 
  4. Syksyn esitysten myynti käynnistyy 17.3.2022.
  5. Esitystoiminnan keskeyttämisestä riippumatta teatterissa jatkuvat esitysten harjoitukset.

Mikäli sinulla on lippu peruttuihin esityksiin, tutustu nettisivuillemme laadittuihin ohjeisiin

www.lahdenkaupunginteatteri.fi   tai ota yhteyttä Lahden kaupunginteatterin lipunmyyntiin. 

Teatterin lippumyymälä palvelee ti-pe klo 11-17 välisenä aikana. Puhelinvaraukset 0600 30 5757.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *