Kategoriat
Uncategorized

Vaalipäivänkin vaalijärjestelyt hunningolla

Vuorikadun koulu, kuva YLE

Ei yksin kaupunginjohtaja Pekka Timonen, vaan jopa aluevaaleja hoitava Etelä-Suomen aluehallintovirasto, sen nimeämä aluevaalien vaalilautakunta, Lahden keskusvaalilautakunta ja sen lahtelainen sihteeri ovat kaupungin paikkojen ja tapahtumien tuntemuksessa täysin tietämättömiä kaupungista nimeltä Lahti.

Hälyttävintä on, että näin tärkeissä kuten kansalaisoikeutta toteuttavissa vaaliasioissa, jotka Oikeusministeriö valmistelee, Lahden kohdalla on pelkkää huolimattomuutta ja asiavirhettä. Se osoittaa, että Lahden johto vähät välittää asukkaiden kansalaisoikeuden lainmukaisesta järjestämisestä.

Aluevaalien vaalipäivän sunnuntain 23.1. 2022 äänestyspaikoista tiedotettaessa Lahden kaupungin virallisilla netti-ilmoitussivuilla lukee mm:

Kaupungin virallisen nettitiedotteen luettelossa Lahdessa on kaikkiaan 31 Äänestyspaikkaa. Luettelon lopussa on lause:

Äänestyspaikat ovat esteettömiä.

Me kaupunkilaiset tiedämme, että tuossa ylläolevassa Keski-Lahden 1 Äänestyspaikassa, osoitteessa Sibeliuksenkatu 1/Vuorikatu 13  ei ole ollut enää kohta kolmeen vuoteen Kansanopiston toimipistettä. Lahtelaiset tuntevat rakennuksen Vuorikadun koulu -nimisenä suojeltuna historiallisesti arvokkaana rakennuksena. Kansanopisto oli ostanut sen Lahden kaupungilta vuonna 2008 ja myynyt 2018 Lahden yhteiskoulun säätiölle.

Vahvistin asian vielä kansanopistolta:

”Lahden kansanopisto on myynyt Vuorikadun koulun Lahden yhteiskoululle jo 2018 ja luovuttanut tilat heidän käyttöönsä kesäkuussa 2019, minkä jälkeen meillä ei ole ollut Vuorikatu 13:ssa toimintaa.”

 Myös esteettömyys on tässä äänestysosoitteessa kyseenalainen: osoitteessa Sibeliuksenkatu 1 on esteetön Vuorikadun koulun pihasisäänkäynti, Vuorikatu 13 osoitteessa taas pääsisäänkäynnin portaat tekevät pääsyn esteelliseksi.

 Kaupunkilaiset, joille äänestyspaikka on tuttu, osaavat sinne ehkä entuudestaan. Mutta moni turhaan etsii Kansanopiston toimipistettä ja me muut tuskastumme viranomaisten tietämättömyyteen ja tiedotusten toistuviin harhaanjohtamisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *